Lage transactiekosten bij DeGiro / BinckBank | Joachim De Zutter
BinckBank bood volgens een persbericht van consumentenorganisatie Test-Aankoop van 17 december 2009 in vergelijking met andere brokers de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Qua klantenservice is BinckBank zeker aan te raden: men is vriendelijk, behulpzaam en bij vragen krijgt de klant snel accurate informatie.

Het Nederlandse online beleggingsplatform DeGiro is volgens https://www.degiro.nl/tarieven/ qua transactiekosten voor Belgen nog goedkoper dan BinckBank. Onder bepaalde voorwaarden zijn transacties van trackers uit de kernselectie zelfs gratis.

DeGiro rekent echter wel connectiviteitskosten aan wanneer transacties werden verricht op beurzen buiten de thuismarkt.

Kanaal Z deed een interview met Gijs Nagel, de CEO van DeGiro :Wanneer een ETF dividenden uitkeert dan wordt voor een Belgische particuliere belegger de winst van die dividenden bijvoorbeeld bij BinckBank vaak verminderd met enerzijds een bronbelasting (Engels: withholding tax) (bvb. 15%) en roerende voorheffing (in 2016 werd dit 27%, en in 2017 werd dit 30%). Het kan daarom zinvol zijn om te opteren voor ETFs die geen dividenden uitkeren maar hun winst herbeleggen, zoals de iShares Core S&P 500 UCITS ETF.

Via deze referral link is het mogelijk 20 euro transactietegoed te ontvangen na het openen van een DeGiro account.