Valse advertenties via de koopjeskrant (geplaatst 17 mei 2011) | Joachim De Zutter
Op de website van de koopjeskrant werden op de onderstaande URLs valse advertenties waargenomen, geplaatst in de categorie "relaties & huwelijken" :

"Oprechte man zoekt levensgenietster
Gratis Bemiddeling Welcome to Summumplus Matchmakerhttp://www.summumplus.be/matchmaker/"
( URL waarop dit bericht werd gevonden was http://www.koopjeskrant.be/_zd34159116.html?arc=1 )

"Gratis ---- http://www.summumplus.be/matchmaker/
Volledig Gratis Bemiddeling Totally Free !!!http://www.summumplus.be/matchmaker"
( URL waarop dit bericht werd gevonden was http://www.koopjeskrant.be/_zd34159122.html?arc=1 )

Bovenstaande berichten werden niet in de koopjeskrant geplaatst door de persoon die de summumplus datingsite online had gezet. Via de datingsite werd niet aan bemiddeling gedaan. Christel, een medewerkster van de koopjeskrant liet weten via e-mail dat ze zonder tussenkomst van de bevoegde instanties niet kon meedelen wie de misleidende reclame had geplaatst. Een andere medewerkster van de koopjeskrant genaamd Peggy deelde mee dat de valse advertenties werden geplaatst op 17 mei 2011.

Paul Verhille bevestigde via e-mail in 2012 dat hij een advertentie in de koopjeskrant had gezet met zijn gsm-nummer bij waarin hij beweerde een helderziende te zijn.

Paul Verhille liet telefonisch weten dat een politieagent(e) hem lastigviel met vragen omtrent het osDate PHP/MySQL dating script op www.summumplus.be. Hij/zij zou onder andere hebben gevraagd of het script dat door vrijwilligerswerk operationeel werd en die voor de gebruikers gratis kon worden gebruikt wel een ondernemingsnummer had. Blijkbaar was het voor de agent ook niet duidelijk dat het script geen (onderdeel van een) huwelijksbureau was.