Verspreiding persoonsgegevens (<= 14 december 2009) en ad hominems door Laurens Lavrysen | Joachim De Zutter
Laurens Karel Maria Lavrysen verspreidde in december 2009 persoonsgegevens via www.schamper.ugent.be. Onder zijn artikel waarbij 14 december 2009 als publicatiedatum stond vermeld werden ook zonder toestemming persoonsgegevens gepubliceerd.

Op 28 december 2009 was Nicanor Verhille op de hoogte van het artikel van Laurens Lavrysen.

Op 29 december 2009 werd in de reacties onder het artikel van Laurens Lavrysen opnieuw denigrerend naar Nicanor Verhille verwezen als "de kleine van".

Het feit dat een reactie (id="comment-27021", geplaatst 3 of 4 januari 2010 rond 22:07) die in naam van Nicanor-Diego Verhille op het artikel van Laurens Lavrysen werd geplaatst kort na het verschijnen werd verwijderd, bewees de betrokkenheid van minstens 1 Schamper medewerker of medewerkster in het bijsturen van de scheldtirade onder dat artikel. Nicanor Verhille liet weten dat die reactie niet door hem werd geplaatst (valse naamdracht).

Op 6 januari 2010 rond 5:22 werd een bericht geplaatst door iemand die zich voordeed als prof. J. Braeckman, professor Johan Braeckman liet nadien weten dat het bericht niet door hem werd geplaatst (valse naamdracht).

Op 6 januari 2010 rond 13:04 plaatste Laurens Lavrysen:
[...] "stop eens met onder m’n naam te posten, stelletje randdebielen." [...]

Dat minstens 1 Schamper medewerker of medewerkster betrokken was bij het cyberpesten via de Schamper website bleek ook uit het feit dat die website werd aangepast om URL redirection te doen van een slachtoffer naar minstens 2 alternatieve locaties (http://www.badgerbadgerbadger.com/badger.swf en http://www.youtube.com/watch?v=ZOU8GIRUd_g) op 13 januari 2010 rond 23:25. Op http://www.youtube.com/watch?v=ZOU8GIRUd_g was een muziekvideo te zien van Rick Astley (rickrolling). De website werd ook aangepast om een webpagina met een persoonlijk bericht te sturen naar een slachtoffer dat zichtbaar was in plaats van de website die men voorheen te zien kreeg.

Een Schamper contactpersoon weigerde de IP-adressen kenbaar te maken van de personen die op het artikel van Laurens Lavrysen hadden gereageerd.

In december 2012 reageerde Laurens Lavrysen opnieuw met ad hominems: hij verweet daarbij iemand paranoïde gedrag nadat die persoon hem confronteerde met de valsheden onder zijn artikel. Hij beweerde dat de beslissing om al dan niet commentaren onder zijn artikel te verwijderen bij de toenmalige hoofdredacteur en coördinator lag, waarmee hij wellicht verwees naar Hannah Demol en Lise Eelbode, maar hij wou hun namen blijkbaar niet kenbaar maken.